Bu 21.03.2014 tarihinde yazmış olduğum bir yazı.tekrar paylaşmak istedim...

Bir damla sudan oluştum ben. sadece küçük bir damla sudan. Kimin gücü yetebilir ki bir damla sudan insan varetmeye. Rabbimin büyük ayeti varoluşumuz.
İnsan\ 2- Muhakkak biz insanı, karmaşık olan bir damla sudan yarattık. Onu deniyoruz. Bundan dolayı onu işiten ve gören kıldık.
3- Biz ona yolu gösterdik; ya şükredici olur ya da nankör (kafir).

İmtihan olmak için yaratıldığımız dünyada sadece kendi rolümüzü oynuyoruz. Bize verilmiş bi rol ve yaşamımızla çekeceğimiz bi film. Ve başrolü ben. Her an imtihan oluyorken insan yaptıklarına dikkat etmeli. yaptığı şeylerin sonucunu ya mükafaatla alacaktır yada bedelini ödeyecektir. Bizler imtihan olduğumuzun farkında olan Bireyleriz. Her birimiz Rabbimize olan bağlılıgımızla aynı yolda yüreyen kardeşleriz elh. Bizler bir sonraki anımız için Salatlarımızla birikim yapan, kendisine azıklar toplayan, salatlar üretenleriz. karşımıza çıkan imtihan karşısında sendelemeden, dosdogru bi şekilde imtihanımızı başarmak için. İmtihanın büyüğü, küçüğü, genci, yaşlısı, kolayı yada zoru yoktur der bi amcamın ana cümlesi. Herkes kendi ortamıyla, kendi zaflarıyla imtihan olur. Hangi imtihana kolay yada hangisine zor diyebiliriz ki... Çocuğunun hastalanması mı zor, işkence görmek mi zor, aç kalmak mı zor? Her biri başımıza geldiğinde Gögüs germemiz gereken, sabretmemiz, azmetmemiz gereken imtihanlar. Öyle ki hangi imtihanın olursa olsun kazandıgında sana güç katar, ve öyle ki bu imtihanlarda kaybedip yolundan dönmekde var. O yüzden hiç bir imtihanımız kolay yada zor degildir. karşımıza çıkan tüm zorluklar bizim aşmamız gereken, bazen daha güç olan belkide ama Rab bizi onunla imtihan ediyorsa, bizim onu başarabilecek gücümüz vardır. Çünkü Rab adil, kimseye taşıyamayacagı yükden başkasını yüklemez. Ki bizler birbirimizin yükünü hafifleten, birbirimize destek çıkan kardeşleriz elh. Kardeşinin bi bakışı, Bi gülüşü, bi sözü, yada duruşu sana lazım oldugunda öyle bi destektir ki... Rabbimizin bize verdiği bi nimettir kardeşliğimiz. Kardeşliğimizi Her bir birey oluşturur. Herkes kendi farkıyla burdadır. bu farklarımızla Birbirimize destek olan Kardeşleriz biz. Her birimiz farklı bi yönümüzle bu topluma renk katan bireyleriz. Her birimiz farklı bi rengiz belki ama Rengimizin farklılıgıgı bizi Karman çorman etmez. Birleşince Gökkuşagı gibi olanlarız biz. Rabbim bu kardeşliğimizi cennete kadar daim etsin. Bu yolda birbirimize destekçiler kılsın. dünyada da ahirette de bizi omuz omuza kılsın. Bizi imtihanlarımızda başarılı kılsın inş. Rab biz onu andıkça bizimledir. Rab yar ve yardımcımız olsun. Amin...